mobileTest,iswebstudio.com

От какво зависи доброто класиране на един сайт?

Posted on Posted in публикации
Въведете адрес на страница за проверка!

Има много на брой фактори, които определят доброто класиране на един сайт.

Алгоритъмът по който Google класира уеб сайтовете включва над 200 критерии, които годишно претърпяват между 500 – 600 незначителни промени. В постоянния стремеж да се установи какво всъщност търсят потребителите и кой източник на информация дава най-точния отговор на този въпрос,  през известен период от време алгоритъма претърпява големи промени, които в някои случаи могат да доведат до значително изменение в позициите и рейтинга на сайтовете. Тези големи промени  са известни като т. нар. Панда/ Panda Update /и  Пингвин/Penguin Update /.

Най-важния фактор обаче за добро класиране си остава съдържанието. То трябва да е добре структурирано, да отговаря на търсенията на потребителите, да е уникално , да е релевантно на зададените в страницата ключови думи и др. Трябва да бъде споменато също, че страниците биват проверявани освен по зададения алгоритъм и ръчно от служителите на Google.

loadImpactДруг фактор е влиянието което има броя потребители върху времето за зареждане. Това е т. нар. loadimpact.

Всички собственици на уеб сайтове мечтаят сайта им да има голяма посещаемост. Но …. ако те не са подготвени за това, бавното зареждане на страниците на сайта ще доведе до отлив и загуба на потребители .

 

 

mobileTest,iswebstudio.comНаличието на мобилна версия на сайта. Това е нов критерии, които Google въведе съвсем наскоро. Тестването става с Mobile-friendly test.

 

 

 

 

xmlSitemapXML Sitemap e нещо което Qoogle чете при преглеждане на страниците Ви.

 

 

 

robotTXTНаличието и правилното конфигуриране на информацията в robot.txt файла определя достъпа на различните ботове до файловете/информацията в сайта.

 

 

И като всяко нещо на този свят това изисква постоянна поддръжка и работа. Затова ние от iswebstudio.com сме на разположение за да помогнем за вашето добро представяне в борбата за челните места в Google. Свържете се с нас на info@iswebstudio.com за да получите нашата оферта!

facebookgoogle_plusreddit